Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Pommes frites i frityrenPommes frites i frityren

Teststrips for oljekvalitet – Møter HACCP-kravene

Å opprettholde oljekvaliteten i frityren er avgjørende for smak, sikkerhet og kostnadsstyring i kommersielle kjøkken. Riktig overvåking og utskifting av friteringsolje til rett tid kan gi bedre smak på maten og mer effektiv drift.

3M Oil Quality Test Strips er et målesystem designet for å måle nivået av frie fettsyrer (FFA) i frityroljen, som er en indikator på oljens nedbrytning. Teststrimlene endrer farge basert på FFA-konsentrasjonen, og hjelper kjøkkenpersonalet med å bestemme når det er på tide å bytte ut oljen for å sikre matkvalitet og -sikkerhet.

Det er en umiddelbar oljekvalitetstest som er ideell for store hurtigmatkjeder, og testen er enkel i bruk. Teststripsene har fire blå felt som viser % andel av frie fettsyrer i oljen fra 1 til 2,5%, slik at man ser hvor raskt oljen forringes. Testresultat klart på 30 sekunder. Metoden er i samsvar med HACCP forskriftene.

Slik bruker du 3M Oil Quality test strips:

  1. Bruk tang, hold teststrimmelen ved den lengste hvite enden.
  2. Dypp teststrimmelen i varm olje slik at alle blå bånd er nedsenket.
  3. Hold i oljen i 5 sekunder.
  4. Fjern strimmelen fra oljen.
  5. Vent 30 sekunder.
  6. Hold strimmelen opp mot lyset.
  7. Sammenlign strimmelen med evalueringsguidens diagram og følg anbefalingene der.
  8. Kast den brukte teststrimmelen i vanlig kjøkkenavfall.

Når teststrimmelen dyppes ned i en beholder med matolje, vil de blå båndene på teststrimmelen endre seg til en gul farge basert på nivået av frie fettsyrer til stede i matoljen. Fargeendringen på båndene indikerer nivået av frie fettsyrer i matoljen. Teststrimlene er designet for engangsbruk og fungerer best ved følgende driftstemperaturområder: 163°-204°C. Teststrimler skal brukes innenfor utløpsdatoen som er stemplet på flasken.

Tips for å forlenge holdbarheten av stripsene:
- Unngå å måtte kaste ubrukte tester.

Hold alltid teststrimmelbeholderne tett lukket etter bruk. Dette vil forhindre at strimlene blir utsatt for fuktighet og luftfuktighet, og dermed forlenge levetiden til teststrimlene. Teststrimler i daglig bruk skal oppbevares kjølig eller romtemperatur (+21°C) og unna områder med høy fuktighet og luftfuktighet.
Teststrimler som skal oppbevares i seks måneder eller mer, skal lagres i kjøleskap for å forlenge levetiden til teststrimlene.

Kjøkkensjef som klargjør mat

Post-it® Notes for merking av mat

I følge HACCP er det nødvendig å identifisere og merke viktig informasjon om den ferdige maten for å optimalisere hygienekontrollen.

Foyn restaurant

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til hotell, restaurant og catering – god lesing!