Kan mer miljøvennlig emballasje gi større kostnadskutt?
Norengros jobber tett med både leverandører, kunder og Grønt Punkt for å finne fram til de beste og mest miljøvennlige emballasjeløsningene. Gang på gang viser det seg at en innsats for miljøet også kan gi økonomiske fordeler. Her får du noen eksempler.
- Emballasje er et vidt begrep, og for mange har emballasjen stor påvirkning på hele produksjonskjeden. Den avgjør hvor raskt produkter kan pakkes, hvor effektivt de kan transporteres og hvor mye lagerplass som kreves – bare for å nevne noe, forteller fagspesialist innen spesialemballasje hos Norengros, Henning Sveen.
Regner på alle detaljer
Ikke minst har emballasjen mye å si for hvor bærekraftig og sirkulært en bedrift kan drive – og nettopp fordi det må tas så mange hensyn for å finne de aller beste emballasjeløsningene, har Norengros proffer på spesialemballasje og egne emballasjeøkonomer som regner på alle mulige detaljer i prosessen.
Fordi Norengros jobber så tett med en rekke emballasjeprodusenter, har vi også muligheten til å utfordre dem på ting som bruk av resirkulerbare materialer, god merking for kildesortering og om de har tenkt på design for gjenvinning
– På den måten kan vi komme fram til hva som er mest lønnsomt for deg når alt kommer til alt – og ofte viser det seg at de mest miljøvennlige løsningene også er de mest fordelaktige for lommeboka. For eksempel kan noe så enkelt som å bytte ut strekkfilmen i leveranser ende opp med å gi store gevinster både for miljøet og i det økonomiske sluttresultatet, sier Henning.
Tynnere strekkfilm kan kutte tonnevis av plast
Nanoteknologi har nemlig gjort det mulig å utvikle en enda tynnere strekkfilm som er nøyaktig like sterk som den tradisjonelle. Med dette skiftet alene klarte VOSS Water i Iveland å redusere plastforbruket sitt med hele åtte tonn i året.
– Den tynne filmen betyr at bedriften får tilsendt færre og lettere ruller til anlegget sitt, samtidig som at hver av pallene deres har blitt lettere og tar opp mindre plass. I tillegg til færre leveranser og mer frigjort lagerplass bidro utskiftningen til å kutte utslippene deres med flere tonn CO2 årlig, forteller Henning.
VOSS Water har i dag en sorteringsgrad på 98 prosent – noe som betyr at bare to prosent av produksjonsmaterialene deres ender opp som avfall.
Samme effekt med pappesker og plastsekker
Mange av de samme fordelene kan også oppnås ved å bytte ut tradisjonelle pappesker med en sterkere og tynnere variant. Også her er den virkelig store besparelsen lavere fraktkostnader og reduserte utslipp til naturen. Med mindre esker og en mer enhetlig utforming får du nemlig plass til flere varer på en pall, og det blir færre trailere på veien.
Også tradisjonelle plastsekker kan byttes ut med sekker i et tynnere og mer slitesterkt materiale. De nye sekkene holder like godt, i tillegg til at de veier mye mindre og er konkurransedyktige på pris.
Norengros jobber tett med både produsenter og kunder
– Vi har lang erfaring med å skreddersy optimale emballasjeløsninger for kundene våre, og i år leverer vi kundetilpassede emballasjeløsninger for over 650 millioner kroner. Spesialkompetansen vi har opparbeidet oss gjennom årene, gjør at vi kan gi kundene våre gode råd, både når det gjelder å få ned kostnadene og å drive mer miljøvennlig – og ikke minst hvordan emballasjen brukes mest effektivt, sier Henning – og legger til:
– Fordi Norengros jobber så tett med en rekke emballasjeprodusenter, har vi også muligheten til å utfordre dem på ting som bruk av resirkulerbare materialer, god merking for kildesortering og om de har tenkt på design for gjenvinning – nemlig at gjenvinning og miljø har vært prioritert helt siden produktet bare eksisterte på tegnebrettet.
Vil du vite mer om hvordan bedriften din kan redusere plastavfallet og samtidig øke resirkuleringsgraden? Ta kontakt i dag, så finner vi sammen fram til den beste løsningen på akkurat dine utfordringer.