Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
AED Zoll hjertestarter

Hjertestarterdagen 16. oktober

16. oktober er den internasjonale Hjertestarterdagen/Verdens hjerte- og lungeredningsdag. En dag for å øke oppmerksomheten på å utføre hjerte- og lungeredning (HLR) og kunne bruke en hjertestarter.

Hvert år dør omlag 3500 mennesker i Norge hjertestans utenfor sykehus. Vi er heldige i Norge som har akuttmedisinsk beredskap i verdensklasse, men i de kritiske minuttene før helsepersonell ankommer, kan innsats fra de som tilfeldigvis befinner seg i nærheten utgjøre forskjellen på liv og død.

Hjertestarterdagen er en fin anledning til å ta en gjennomgang av hjertestarteren og sørge for at batterier og elektroder ikke har gått ut på dato, slik at den er klar om det skulle være behov for det.

Er hjertestarteren operativ og klar til bruk?

Har du allerede en hjertestarter på din arbeidsplass, kan du bidra til å øke beredskapen i ditt nærområde ved å registrere den hos Helsenorge.

Felles for alle hjertestartere er at det er en utløpsdato for både batterier og elektroder. En hjertestarter som ikke virker kan heller ikke redde liv.

På tide å kjøpe nytt batteri? Må elektrodesettet byttes? Eller ønsker du og din bedrift å gå til innkjøp av hjertestarter?