Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Personer sitter på benk i bakgårdPersoner sitter på benk i bakgård

Aktsomhetsvurderinger for bærekraftig forretningspraksis 2023

Redegjørelse rapporteringsåret 2023 for Norengros AS og Norengros aksjonærer.

Forord av daglig leder

Norengros stiller seg bak Etisk handel Norges formål; "...å fremme ansvarlige leverandørkjeder slik at internasjonal handel bidrar til å ivareta menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering". Etisk handel Norge sitt formål samsvarer med hvordan vi som distributør ønsker å ta vårt samfunnsansvar på alvor. Norengros ser på Etisk handel Norge som en viktig samarbeidspartner for å sikre at vi ivaretar vårt samfunnsansvar i hele vår verdikjede.

Norengros, som en stor og landsdekkende leverandør til både offentlig og privat sektor over hele landet, ønsker å være vårt ansvar bevisst og vise vei for andre handelsbedrifter i Norge gjennom konkrete tiltak og oppfølging.

I 2023 lanserte Norengros en klimaplan frem mot 2030. Klimaplanen er en tydelig forpliktelse på kjedens prioriteringer de neste årene.

Arbeidet med kjedens dobbelt vesentlighetsanalyse har gjennom året gitt økt innsikt i hvordan Norengros påvirker omgivelsene vi opererer i og hvordan vi som selskap påvirkes finansielt av omverdenen. Gjennom strategisk innsikt identifiseres og adresseres muligheter og risiko som gir input til både våre aktsomhetsvurderinger og til videre strategisk arbeid for kjeden.

Det skal være trygt å handle hos Norengros!